Om Wigh:s Nyhetscentral

Ξ juli 24th, 2008 | → | ∇ 01: Om Wighsnews |

Företaget Wigh:s Nyhetscentral AB  har funnits sedan 1988 men redan för 41 år sedan levererade Ulf Wigh som äger företaget sin första nyhetsbild och även det första nyhetstipset. 
Under åren har 10.000-tals bilder tagits och flera  miljoner nyhetstips lämnats till tidingsredaktionerna runt om i landet. Under flera år arbetade han som uppdragstagare till media men 1988 bildades Wigh:s Nyhetscentral AB.

År 2008 har företaget 4 anställda och verksamheten har även byggts ut  och idag förser vi även flera svenska tidningar och tv-media med både stillbilder och rörligt material.

För ett 10-tal år sedan skapades även internetsidan Wighsnews.se.  Idag har den webbsidan mellan 18.000- 25.000 unika besökare per dygn och mellan 30.000 - 40.000 besök.

Wigh:s Nyhetscentral AB driver också Nyhetsfotografen.se och som är en sida där vi presenterar de fotografer som vi idag har samarbete med. Även en nystartad sida som heter Blåljusbilden.se och där kan man se blåljusbilder som varit publicerade på Wighsnews.se.

Men på vår nyhetssida finns inte enbart nyheter utan även färsk väderinformation från både Sverige och Europa. Den senaste satellitbilden uppdateras ett flertal gånger per dygn.
Även reportage och nöjesnyheter kan man finna mellan varven på vår sida. Sportnyheterna sýns dock mer sällan då vi valt att inte ha sportnyheter och inte heller politiska nyheter förutom vid valtider.

En sida som inte direkt har med nyheter att göra är Åskvarning.se där Wigh:s Nyhetscentral har placerat ut 9 åskvarningsdetektorer som registrerar när åskväder närmar sig. Denna sida är numera en betaltjänst för både privatpersoner som företag.

Företaget finns idag beläget en knapp mil från Norrköpings centrum.  En röd liten stuga där man utanför kan höra Ugglans hoande på kvällen eller rävens ylande.
Om man finns utanför stugan kan man njuta av stillheten och tystheten som föbytts totalt om man öppnar dörren till företaget.

 

Comments are closed.

Tyvärr, kommentarformuläret är för närvarande avstängt.

Om Wighsnews

  Samtliga sidor som tillhör Wigh:s Nyhetscentral AB
  sköts av Ulf Wigh

   

 

  Cassandra


  Solitude
  Solitude
  Solitude