Vad gör vi ?

Ξ juli 24th, 2008 | → Comments Off | ∇ 04: Vad gör vi, Uncategorized |

Ute i skogen ligger den röda stugan och i ett rum där sitter spindeln i Svensk massmedia.  Det enda som utmärker den lilla stugan med svarta knutar är en 100-m mast som reser sig bara  40 meter från huset. Uppe i toppen på den masten finns de antenner som gör att vi kan bevaka ett stort område  direkt från Norrköping.  Det är här ute som “Händelsernas Centrum ” oavsett var i Sverige nyheten inträffar.
Sedan internet kom har det hänt mycket. Företaget har byggt upp flera mindre stationer  och idag har vi radiobevakning på mer än 12 platser i Sverige. Vår nordligaste station finns i Luleå och den sydligaste i Åstorp.
Men vårt arbete består absolut inte enbart av att sitta och lyssna på en polisscanner. Enligt ett schema ringer vi runt till  SOS Alarm, Polis, Kustbevakning, Sjöräddning, Flygräddning samt flera räddningstjänster.

Under ett dygn ringer vi mellan 600 - 900 samtal .  Vi skickar ut flera hundra mail till våra kunder med uppgifter om nyher. Vi väcker upp fotografer om nätterna vid stora nyhetshändelser.  Det är igentligen aldrig riktigt lugnt utan hela tiden finns alltid något att göra.

Under senare år så uppdaterar vi även ett större antal lokaltidningars webbsidor med “Senaste Nytt”
I mån av tid uppdaterar vi även vår egen hemsida Wighsnews.se med nyheter men ibland hinner man bara inte och det är långt från alla nyheter som vi har som hamnar på vår nyhetssida.

Under senare år har mindre information gått ut över radion och “blåljusmyndigheten” använder många gånger mobiltelefonen. Men även då vi gör våra rundringningar har vi märkt av att man blivit sparsammare med informationen till media.
Men fortfarande har Wighsnews ett väldigt gott samarbete med de flesta av blåljusmyndigheterna. Visst finns det vissa som tycker att det varit lugnt trots att det inträffat händelser som är intresse för media. Har man då inte hört den innan är risken stor att man heller inte får reda på den. Har man hört den påpekar vi det och då får vi reda på den information som behövs.
Men  det nya radiosystemet “Rakel” är på gång och många inom media oroas över utvecklingen som med all sannolikhet kommer att begränsa medias information till allmänheten. Att det luktar Öststat är väl inte någon som kan neka till. Blåljusfolket får makten att bestämma vad media ska skriva om.

 

Om Wighsnews

  Samtliga sidor som tillhör Wigh:s Nyhetscentral AB
  sköts av Ulf Wigh

   

 

  Cassandra


  Solitude
  Solitude
  Solitude