Vad gör vi ?

Ξ juli 24th, 2008 | → Comments Off | ∇ 04: Vad gör vi, Uncategorized |

Ute i skogen ligger den röda stugan och i ett rum där sitter spindeln i Svensk massmedia.  Det enda som utmärker den lilla stugan med svarta knutar är en 100-m mast som reser sig bara  40 meter från huset. Uppe i toppen på den masten finns de antenner som gör att vi kan bevaka ett stort område  direkt från Norrköping.  Det är här ute som “Händelsernas Centrum ” oavsett var i Sverige nyheten inträffar.
Sedan internet kom har det hänt mycket. Företaget har byggt upp flera mindre stationer  och idag har vi radiobevakning på mer än 12 platser i Sverige. Vår nordligaste station finns i Luleå och den sydligaste i Åstorp.
Men vårt arbete består absolut inte enbart av att sitta och lyssna på en polisscanner. Enligt ett schema ringer vi runt till  SOS Alarm, Polis, Kustbevakning, Sjöräddning, Flygräddning samt flera räddningstjänster.

Under ett dygn ringer vi mellan 600 - 900 samtal .  Vi skickar ut flera hundra mail till våra kunder med uppgifter om nyher. Vi väcker upp fotografer om nätterna vid stora nyhetshändelser.  Det är igentligen aldrig riktigt lugnt utan hela tiden finns alltid något att göra.

Under senare år så uppdaterar vi även ett större antal lokaltidningars webbsidor med “Senaste Nytt”
I mån av tid uppdaterar vi även vår egen hemsida Wighsnews.se med nyheter men ibland hinner man bara inte och det är långt från alla nyheter som vi har som hamnar på vår nyhetssida.

Under senare år har mindre information gått ut över radion och “blåljusmyndigheten” använder många gånger mobiltelefonen. Men även då vi gör våra rundringningar har vi märkt av att man blivit sparsammare med informationen till media.
Men fortfarande har Wighsnews ett väldigt gott samarbete med de flesta av blåljusmyndigheterna. Visst finns det vissa som tycker att det varit lugnt trots att det inträffat händelser som är intresse för media. Har man då inte hört den innan är risken stor att man heller inte får reda på den. Har man hört den påpekar vi det och då får vi reda på den information som behövs.
Men  det nya radiosystemet “Rakel” är på gång och många inom media oroas över utvecklingen som med all sannolikhet kommer att begränsa medias information till allmänheten. Att det luktar Öststat är väl inte någon som kan neka till. Blåljusfolket får makten att bestämma vad media ska skriva om.

 

Välkommen

Ξ juli 20th, 2008 | → Comments Off | ∇ Uncategorized |

                                     
Välkommen till Wigh:s Nyhetscentral. På denna webbsida presenterar vi  vårt företag samt den personal som arbetar här.

Bilden ljuger.
Man säger att en bild inte ljuger men den här ovan gör det. En röd liten stuga med lummig skog runt om. Ja står man utanför så visst stämmer bilden men kliver man innanför dörren till företaget så är det nästan aldrig helt tyst. Men för den som jobbar natten och som går ut  och hämtar morgontidningen vid 3-tiden bytst ljudet ut när man lämnar arbetsrummet och stänger dörren en kort stund. Då hör man inte längre pipandet från alla radiomottagarna utan man kan höra Råbocken som skäller eller höra hur alla fåglarna i skogen börjar vakna till. Flygbilden är tagen för flera år sedan men för  ett par år sedan är skogen bakom stugan borta. Men annars är allt sig likt här ute på Wigh:s Nyhetscentral AB. Arbetsrummet är varken större eller mindre än för 20 år sedan. Men visst har det hänt en hel del på de 20 åren.
I Februari 2008 kunde jag konstatera att Aktiebolaget firade 20-årsjubileum. Men vem har tid att fira det då man sitter som spindeln i nätet och förser större delen av Svensk massmedia med färska “blåljusnyheter”.

Under länken “Vad gör vi” kan du se vilka tjänster som Wigh:s Nyhetscentral AB sysslar med idag och där vi även berättar lite kort om vår verksamhet genom åren som gått.
Tycker du det saknas något får du gärna kontakta Ulf Wigh så ska vi se om vi inte kan uppdatera sidan ytterligare.
Samliga bilder där personal är med är klickbara för större storlek.

                                                   Ulf Wigh / Wigh:s Nyhetscentral AB

 

Om Wighsnews

  Samtliga sidor som tillhör Wigh:s Nyhetscentral AB
  sköts av Ulf Wigh

   

 

  Cassandra


  Solitude
  Solitude
  Solitude