Vad gör vi ?

Ξ juli 24th, 2008 | → Comments Off | ∇ 04: Vad gör vi, Uncategorized |

Ute i skogen ligger den röda stugan och i ett rum där sitter spindeln i Svensk massmedia.  Det enda som utmärker den lilla stugan med svarta knutar är en 100-m mast som reser sig bara  40 meter från huset. Uppe i toppen på den masten finns de antenner som gör att vi kan bevaka ett stort område  direkt från Norrköping.  Det är här ute som “Händelsernas Centrum ” oavsett var i Sverige nyheten inträffar.
Sedan internet kom har det hänt mycket. Företaget har byggt upp flera mindre stationer  och idag har vi radiobevakning på mer än 12 platser i Sverige. Vår nordligaste station finns i Luleå och den sydligaste i Åstorp.
Men vårt arbete består absolut inte enbart av att sitta och lyssna på en polisscanner. Enligt ett schema ringer vi runt till  SOS Alarm, Polis, Kustbevakning, Sjöräddning, Flygräddning samt flera räddningstjänster.

Under ett dygn ringer vi mellan 600 - 900 samtal .  Vi skickar ut flera hundra mail till våra kunder med uppgifter om nyher. Vi väcker upp fotografer om nätterna vid stora nyhetshändelser.  Det är igentligen aldrig riktigt lugnt utan hela tiden finns alltid något att göra.

Under senare år så uppdaterar vi även ett större antal lokaltidningars webbsidor med “Senaste Nytt”
I mån av tid uppdaterar vi även vår egen hemsida Wighsnews.se med nyheter men ibland hinner man bara inte och det är långt från alla nyheter som vi har som hamnar på vår nyhetssida.

Under senare år har mindre information gått ut över radion och “blåljusmyndigheten” använder många gånger mobiltelefonen. Men även då vi gör våra rundringningar har vi märkt av att man blivit sparsammare med informationen till media.
Men fortfarande har Wighsnews ett väldigt gott samarbete med de flesta av blåljusmyndigheterna. Visst finns det vissa som tycker att det varit lugnt trots att det inträffat händelser som är intresse för media. Har man då inte hört den innan är risken stor att man heller inte får reda på den. Har man hört den påpekar vi det och då får vi reda på den information som behövs.
Men  det nya radiosystemet “Rakel” är på gång och många inom media oroas över utvecklingen som med all sannolikhet kommer att begränsa medias information till allmänheten. Att det luktar Öststat är väl inte någon som kan neka till. Blåljusfolket får makten att bestämma vad media ska skriva om.

 

Om Wigh:s Nyhetscentral

Ξ juli 24th, 2008 | → Comments Off | ∇ 01: Om Wighsnews |

Företaget Wigh:s Nyhetscentral AB  har funnits sedan 1988 men redan för 41 år sedan levererade Ulf Wigh som äger företaget sin första nyhetsbild och även det första nyhetstipset. 
Under åren har 10.000-tals bilder tagits och flera  miljoner nyhetstips lämnats till tidingsredaktionerna runt om i landet. Under flera år arbetade han som uppdragstagare till media men 1988 bildades Wigh:s Nyhetscentral AB.

År 2008 har företaget 4 anställda och verksamheten har även byggts ut  och idag förser vi även flera svenska tidningar och tv-media med både stillbilder och rörligt material.

För ett 10-tal år sedan skapades även internetsidan Wighsnews.se.  Idag har den webbsidan mellan 18.000- 25.000 unika besökare per dygn och mellan 30.000 - 40.000 besök.

Wigh:s Nyhetscentral AB driver också Nyhetsfotografen.se och som är en sida där vi presenterar de fotografer som vi idag har samarbete med. Även en nystartad sida som heter Blåljusbilden.se och där kan man se blåljusbilder som varit publicerade på Wighsnews.se.

Men på vår nyhetssida finns inte enbart nyheter utan även färsk väderinformation från både Sverige och Europa. Den senaste satellitbilden uppdateras ett flertal gånger per dygn.
Även reportage och nöjesnyheter kan man finna mellan varven på vår sida. Sportnyheterna sýns dock mer sällan då vi valt att inte ha sportnyheter och inte heller politiska nyheter förutom vid valtider.

En sida som inte direkt har med nyheter att göra är Åskvarning.se där Wigh:s Nyhetscentral har placerat ut 9 åskvarningsdetektorer som registrerar när åskväder närmar sig. Denna sida är numera en betaltjänst för både privatpersoner som företag.

Företaget finns idag beläget en knapp mil från Norrköpings centrum.  En röd liten stuga där man utanför kan höra Ugglans hoande på kvällen eller rävens ylande.
Om man finns utanför stugan kan man njuta av stillheten och tystheten som föbytts totalt om man öppnar dörren till företaget.

 

Välkommen

Ξ juli 20th, 2008 | → Comments Off | ∇ Uncategorized |

                                     
Välkommen till Wigh:s Nyhetscentral. På denna webbsida presenterar vi  vårt företag samt den personal som arbetar här.

Bilden ljuger.
Man säger att en bild inte ljuger men den här ovan gör det. En röd liten stuga med lummig skog runt om. Ja står man utanför så visst stämmer bilden men kliver man innanför dörren till företaget så är det nästan aldrig helt tyst. Men för den som jobbar natten och som går ut  och hämtar morgontidningen vid 3-tiden bytst ljudet ut när man lämnar arbetsrummet och stänger dörren en kort stund. Då hör man inte längre pipandet från alla radiomottagarna utan man kan höra Råbocken som skäller eller höra hur alla fåglarna i skogen börjar vakna till. Flygbilden är tagen för flera år sedan men för  ett par år sedan är skogen bakom stugan borta. Men annars är allt sig likt här ute på Wigh:s Nyhetscentral AB. Arbetsrummet är varken större eller mindre än för 20 år sedan. Men visst har det hänt en hel del på de 20 åren.
I Februari 2008 kunde jag konstatera att Aktiebolaget firade 20-årsjubileum. Men vem har tid att fira det då man sitter som spindeln i nätet och förser större delen av Svensk massmedia med färska “blåljusnyheter”.

Under länken “Vad gör vi” kan du se vilka tjänster som Wigh:s Nyhetscentral AB sysslar med idag och där vi även berättar lite kort om vår verksamhet genom åren som gått.
Tycker du det saknas något får du gärna kontakta Ulf Wigh så ska vi se om vi inte kan uppdatera sidan ytterligare.
Samliga bilder där personal är med är klickbara för större storlek.

                                                   Ulf Wigh / Wigh:s Nyhetscentral AB

 

Uffe

Ξ juni 29th, 2008 | → Comments Off | ∇ 02: Personalen |

Jag heter Ulf Wigh och driver företaget Wigh:s Nyhetscentral AB som för övrigt fyllde 20 år i Februari 2008. Redan som 14-åring vaknade mitt intresse för nyheter då jag sålde min första nyhet och även min första bild.  Att veta vad som hände när det hände gjorde att mina avgångsbetyg inte såg så bra ut då mina intressen hade blivit helt annat än handelslinjen på skolan.

Genom åren växte intresset och jag började att fotografera till lokalmedia och ibland även till de stora kvällstidningarna. Genom åren har jag levererat åtskilliga dramatiska nyhetsbilder och filmer till media och hur många nyhetstips det har blivit genom alla åren går nog inte att räkna. När jag i början av 1980-talet flyttade ut på landet var min karriär som nyhetsfotograf delvis över då jag bosatte mig utanför city. Det var då idën kläcktes om att bygga upp en nyhetscentral som försåg media över hela Sverige med snabba nyheter. En satsning som visade sig var rätt.
Du kan kontakta mig på telefon 0705 604533 där jag finns anträffbar dygnet runt eller också så kan du mail mig på Uffe Wigh

 

Teija

Ξ juni 25th, 2008 | → Comments Off | ∇ 02: Personalen |

Teija har arbetat på företaget i drygt 12 år. Hon kan inte tänka sig att arbeta nattpass då hon garanterat skulle somna säger hon. 

Trots att företaget ligger 1,5 mil  från hennes bostad i Navestad så tar sig Teija fram med sin moped i vilket väder som helst.
Jag trivs med jobbet men som alla jobb blir man väl trött på det mellan varven. På det här jobbet måste man vara stresstålig.  Kan man inte geografi innan man börjar här så efter några år kan man de flesta små orter oavsett var i Sverige de ligger.

Behöver du kontakta mig så når man mig lättast på  mail.  Teija
Privata samtal på arbetstid är förbjudet

 

Så här kan du nå oss.

Ξ maj 30th, 2008 | → Comments Off | ∇ 06: Kontakta oss |

Wigh:s Nyhetscentral AB

Hollsta Udde Vrinnevi 8
605 95 Norrköping
Larmtelefon: 011 343322
Tipstelefon: 0702 284990
Ej brådskande: 011 343522
Telefax: 011 343366
Ulf Wigh direkt: 08 55926650
Mail: Tips@wighsnews.se
Mail: Ulf Wigh

 

Annonsera och nå ett stort antal besökare

Ξ maj 30th, 2008 | → Comments Off | ∇ 05: Annonsera |

Att annonsera på Wighsnews Nyhetssidor kostar inte skjortan. Men man får ju sällan en skjorta gratis.
Wighsnews.se har idag mellan 18.000 - 25000 unika besökare per dygn vilket gör att en annons på Wighsnews når väldigt många.

Man kan välja att antingen annosera  i 1 månad    3 månader   6 månader eller 12 månader. Desto längre tid man har bestämt sig för att ha annonsen på Wighsnews desto billigare blir det att annonsera.

Vill du ha mer information så kontakta Ulf Wigh på telefon  011 343522 under dagtid så kan vi diskutera vidare.

 

Att bli kund

Ξ mars 30th, 2008 | → Comments Off | ∇ 03: Bli kund |

Att vara kund hos Wigh:s Nyhetscentral är en trygghet för media att inte gå miste om viktiga nyheter.
Wigh:s Nyhetscentral är bemannad dygnet runt. Förutom att vi bevakar vad som händer och sker via våra mottagare så ringer vi runt till SOS-centraler, Polis, Sjöräddning m.fl ett antal gånger per dygn.
När redaktionen är bemannad så kontaktar vi alltid kunden per telefon eller i andra hand mail. När redaktionen inte är bemannad så skickar vi ett mail om inte händelsen är av sådan karaktär att man behöver ha ut en fotograf eller väcka en journalist för då gör vi givetvis detta om kunden har lämnat dessa uppgifter.

Vi uppdaterar även vissa kunders webbsidor med “Senaste Nytt” nyheter. Där kan ni få såväl lokala nyheter som stora händelser i Sverige snabbt på er webbsida.

Har du frågor om vår nyhetstjänst är du välkommen att ringa Ulf Wigh på telefon 011 343522 dagtid. Är det bråttom så kan jag även nås på mobiltelefon 0705 604533

Inga bindande avtal.
Du behöver heller inte vara orolig för att binda upp dig med några långvariga avtal när du är kund hos Wigh:s Nyhetscentral. Arvodet betalas förskottsvis varje månad. Skulle du mot all förmodan inte vara nöjd efter en månad är det bara att säga till så avslutas tjänsten omgående. Varje månadsslut får du även en lista på vilka nyheter som vi har levererat till er redaktion. Först med de flesta nyheterna.

 

Om Wighsnews

  Samtliga sidor som tillhör Wigh:s Nyhetscentral AB
  sköts av Ulf Wigh

   

 

  Cassandra


  Solitude
  Solitude
  Solitude